Ο Sébastien Loeb κατέκτησε τη 2η θέση στην Πορτογαλία!

loeb

FIA World Rallycross 2017


Στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος FIA World Rallycross του 2017 ο Sébastien Loeb κέρδισε την 2η θέση και ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο του ηλιόλουστου Montalegre, της Πορτογαλίας.

Οι Sébastien Loeb και ο Timmy Hansen έφτασαν στον τελικό στον οποίο ήταν και οι δύο ανταγωνιστικοί. Εκτός από την απόσπαση του ταχύτερου γύρου στον τελικό, ο Sébastien Loeb έκανε έναν υπέροχο αγώνα και τερμάτισε στη δεύτερη θέση.
Ο Timmy Hansen με τη σειρά του τερμάτισε στην 4η θέση και με το σημερινό αποτέλεσμα η ομάδα Peugeot Hansen ειναι στην 3η θέση της γενικής κατάταξης.

Kenneth Hansen (Αρχηγός ομάδας)

‘’ Ήξερα ότι θα ήταν μια πολύ ανταγωνιστική σεζόν, αλλά αυτό το Σαββατοκύριακο δείξαμε ότι έχουμε την ταχύτητα να μπορούμε να παίξουμε ένα ρόλο που θα πρωταγωνιστήσουμε. Ήταν εξαιρετικά ικανοποιητικό να δούμε τον Sébastien να έρχεται δεύτερος, ενώ ο Timmy τερμάτησε στην 4η θέση. Είχαμε κακές εκκινήσεις που είχαμε μιλήσει με το τεχνικό team γι αυτό αλλά η μέρα τελείωσε πολύ καλά για όλους μας. Ανυπομονώ για τον επόμενο αγώνα!"

Ο Sébastien Loeb, ο 2ος (Driver Peugeot 208 WRX #9)

"Είναι υπέροχο που ανέβηκα στο βάθρο για πρώτη φορά φέτος. Είχα μια κακή αρχή στον πρώτο γύρο. Βρήκε όλη η ομάδα ρυθμό και αυτό φάνηκε. Σταδιακά ανεβαίνουμε και αυτό ειναι πραγματικά θετικό."

Ο Timmy Hansen, ο 4ος (Peugeot 208 WRX #21)

"Ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο για την ομάδα με τα δύο αυτοκίνητα στον τελικό. Δυστυχώς, η ταχύτητά μου δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και ο λόγος ειναι ότι επιβραδύνθηκα αρκετές φορές από άλλους οδηγούς στα προκριματικά, που αυτό είχε ώς αποτέλεσμα να είμαι όσο το δυνατόν πιο προσεκτικός γίνεται για να μην έχω κάποια έξοδο. Στο τέλος κατάφερα να περάσω πέντε αυτοκίνητα. Αυτό μπορεί να ήταν διασκεδαστικό για τους θεατές αλλά δεν ήταν υπέροχο για τους γύρους μου. Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσα να είμαι με τον Sébastien στο βάθρο επειδή ήμουν ακριβώς πίσω του σε εκείνο το σημείο. Ελπίζω να τα πάω καλύερα στον επόμενο αγώνα, του Hockenheim."

Ο Kevin Hansen, ο 8ος (Peugeot 208 WRX #71)

"Ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο για εμάς. Είμαι στην ευχάριστη θέση να είμαι τόσο κοντά στη πρόκριση για τον τελικό. Στον ημιτελικό μου, άλλαξα τη στρατηγική την τελευταία στιγμή. Έχω πιέσει τους αντιπάλους μου όσο πιο σκληρά μπορώ, αλλά ήταν δύσκολο να συμβαδίσω με τον Petter Solberg σε ένα αυτοκίνητο 2016 προδιαγραφών. Ήταν πολύ δύσκολο να κάνουμε κάτι καλύτερο."

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΓΩΝΑ - Montalegre

1. Mattias Ekström (Audi S1)
2. Sébastien Loeb (Peugeot 208 WRX)
3. Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo GTI)
4. Timmy Hansen (Peugeot 208 WRX)
5. Reiniss Nitis (Audi S1)
6. Petter Solberg (Volkswagen Polo GTI)

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΔΗΓΩΝ

1. Mattias Ekström (Audi S1), 58 βαθμοί
2. Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo GTI), 44 βαθμοί
3. Petter Solberg (Volkswagen Polo GTI), 42 βαθμοί
4. Andreas Bakkerud (Ford Focus RS), 30 βαθμοί
5. Timo Scheider (Ford Fiesta), 28 βαθμοί
6. Sébastien Loeb (Peugeot 208 WRX), 26 βαθμοί
7. Reiniss Nitis (Audi S1), 26 βαθμοί
8. Timmy Hansen (Peugeot 208 WRX), 23 βαθμοί*
9. Kevin Hansen (Peugeot 208 WRX), 21 βαθμοί
10. Toomas Heikkinen (Audi S1), 19 βαθμοί

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ

1. Volkswagen PSRX, 86 βαθμοί
2. EKS Audi, 77 βαθμοί
3. Peugeot Hansen, 49 βαθμοί*
4. Hoonigan Racing Division, 49 βαθμοί
5. MJP Racing Team Αυστρία, 35 βαθμοί
6. STARD, 24 βαθμοί

* Η βαθμολογία αυτή λαμβάνει υπόψη την ποινή 10 σημείων που υπέστη ο Timmy Hansen για λάθος σήμανσης ελαστικών στην τρίτη ειδική διαδρομή.