Ο εξοπλισμός ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας του 301 δίνει στον οδηγό το αίσθημα της εμπιστοσύνης στο αυτοκίνητο, χωρίς όμως να τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του σαν οδηγό.

ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ/ΚΡΑΤΗΜΑ

/image/50/8/peugeot-301-comportement-1-450x310.49508.jpg
/image/50/9/peugeot-301-comportement-2-450x310.49509.jpg

Ανέκαθεν η Peugeot διακρινόταν για την υπεροχή των αυτοκινήτων της στον τομέα του κρατήματος και της οδικής συμπεριφοράς, γεγονός που οφείλεται κυρίως στη φιλοσοφία ‘στησίματος’ και το ιδανικό πάντα ταίριασμα αμαξώματος, αναρτήσεων και κινητήρα. Το 301 δεν θα μπορούσε να μην έχει κληρονομήσει αυτό το χάρισμα. Αυτό γίνεται εμφανές στον τρόπο που κινείται τόσο σε επαρχιακούς δρόμους με στροφές, όσο και στον αυτοκινητόδρομο. Το 301 αποδεικνύεται όμως και πολύ καλός φίλος της πόλης! Το ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης, ακριβές και άμεσο στους χειρισμούς, αποτελεί τον πολυτιμότερο σύμμαχο του οδηγού είτε αυτός προσπαθεί να παρκάρει, είτε κινείται απλώς στους στενούς δρόμους μέσα στην πόλη.

ΑΕΡΟΣΑΚΟΙ

Το 301 εξοπλίζεται με 4 αερόσακους: 2 μετωπικοί για οδηγό και συνοδηγό και 2 πλευρικοί τοποθετημένοι στο πλάι των εμπρός καθισμάτων, για την προστασία των πλευρών και του κεφαλιού.

ΖΩΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Οι εμπρός ζώνες στο 301 εφοδιάζονται με σύστημα πυροτεχνικών προεντατήρων. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός ενεργοποιείται κατά τη στιγμή της σύγκρουσης σφίγγοντας αυτόματα τη ζώνη ώστε να διατηρηθεί το σώμα σφιχτά δεμένο στο κάθισμα. Η ζώνη του οδηγού μπορεί επίσης να συνδεθεί και με μηχανισμό ειδοποίησης απασφάλισης.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ

Τα πίσω καθίσματα του 301 διαθέτουν συνδέσμους ISOFIX για ασφαλή στήριξη παιδικού καθίσματος.

ESP

/image/51/0/peugeot-301-esp-1-450x310.49510.jpg
/image/51/1/peugeot-301-esp-2-450x310.49511.jpg

Το 301 εξοπλίζεται και με ηλεκτρονικό σύστημαiελέγχου ευστάθιας ESP. Η συγκεκριμένη τεχνολογία ασφαλείας συνδυάζει τις λειτουργίες των συστημάτων ABS, EBA, EBD, TCS και DSC.
Το ABS αποτρέπει το μπλοκάρισμα των τροχών και διατηρεί τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε καταστάσεις φρεναρίσματος πανικού. Το σύστημα υποβοήθησης φρεναρίσματος πανικού διατηρεί τη μέγιστη πίεση στα φρένα και περιορίζει στο ελάχιστο την απόσταση ακινητοποίησης του αυτοκινήτου.
Ο ηλεκτρονικός κατανεμητής δύναμης πέδησης (EBD/electronic brake force distribution) ελέγχει τη δύναμη πέδησης σε κάθε τροχό ξεχωριστά, διατηρώντας έτσι την πορεία του αυτοκινήτου ακόμα και όταν ο οδηγός χρειαστεί να φρενάρει μέσα σε μία στροφή.
Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS/traction control system) αποτρέπει το σπινάρισμα των κινητήριων τροχών διατηρώντας το μέγιστο βαθμό πρόσφυσης.
Τέλος, το σύστημα ελέγχου δυναμικής συμπεριφοράς (DSC/dynamic stability control) αναγνωρίζει την τάση του αυτοκινήτου να υποστρέψει ή να υπερστρέψει και ενεργεί προληπτικά ώστε να διατηρήσει την προεπιλεγμένη από τον οδηγό πορεία.

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΦΩΤΩΝ ALARM

Σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος, ενεργοποιούνται αυτόματα τα alarm έτσι ώστε να ειδοποιούνται οι επερχόμενοι οδηγοί και να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος οπίσθιας σύγκρουσηςi. Τα φώτα σβήνουν αυτόματα μόλις το αυτοκίνητο επιταχύνει ξανά.