Κορονοϊός (COVID-19) | Ενημέρωση Διαβάστε περισσότερα

Όταν οδηγείτε το νέο Peugeot 208, εκμεταλλεύεστε πλήρως την εμπειρία και την τεχνογνωσία της μάρκας PEUGEOT, με τα στοιχεία εξοπλισμού που συνεχώς αναπτύσσει και προσφέρει ένα συνεχώς αυξανόμενο επίπεδο ασφάλειας.

ACTIVE CITY BRAKE

Το Active City Brakei (Emergency Urban Collision Braking System) είναι μία νέα τεχνολογία η οποία βοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων ή στην μείωση της σοβαρότητάς τους εάν ο οδηγός δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί αρκετά γρήγορα ενώ κινείται σε αστικούς δρόμους και με ταχύτητες μικρότερες από 30 χλμ/ώρα.

Ένας αισθητήρας laser μικρής εμβέλειας (Lidar) εγκατεστημένος στο παρμπρίζ, ανιχνεύει εμπόδια, όπως ένα όχημα σταματημένο ή κινούμενο στην ίδια κατεύθυνση. Ο αισθητήρας αυτός είναι ικανός να δώσει αυτόματα εντολή για εφαρμογή της μέγιστης δύναμης πέδησης, ώστε να συμβάλλει στην αποφυγή σύγκρουσης ή στον περιορισμό των συνεπειών ελαττώνοντας την ταχύτητα πρόσκρουσης. Κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, το σύστημα αυτό ακινητοποιεί αυτόματα το αυτοκίνητο αποφεύγοντας έτσι μια πρόσκρουση με το προπορευόμενο όχημα.

ΔΟΜΗ

/image/83/7/peugeot_208_2015_181_fr.10837.jpg

Το νέο PEUGEOT 208 διαθέτει ένα πολύ ελαφρύ πλαίσιο σχεδιασμένο και υπολογισμένο να απορροφά τη μέγιστη δυνατή ενέργεια από διαφόρους τύπους σύγκρουσης, ελαχιστοποιώντας έτσι τις συνέπειες της για το αυτοκίνητο και τους επιβάτες.

Το αποτέλεσμα της ανθεκτικότητας και του μειωμένου βάρους του αυτοκινήτου (από 975 κιλά ανάλογα με την έκδοση) είναι η αυξημένη ευελιξία, η βελτιωμένη κατανάλωση και η μεγαλύτερη οδηγική ευχαρίστηση.

ΑΕΡΟΣΑΚΟΙ

/image/86/8/peugeot_208_5p_1502tech_e.48868.jpg

Σε περίπτωση σύγκρουσης, 6 αερόσακοι φροντίζουν για την προστασία των επιβατών του νέου Peugeot 208::

• 2 αερόσακοι εμπρός για να προστατεύσουν το κεφάλι και το στήθος του οδηγού και των επιβατών σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης..

2 εμπρός πλευρικοί αερόσακοι για την προστασία του οδηγού και του συνοδηγού σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης.

2 αερόσακοι τύπου κουρτίνας εμπρός και πίσω προστατεύουν τα κεφάλια των εμπρός και πίσω επιβατών.

ESP

Όλα τα 208 είναι εξοπλισμένο με στάνταρ ESP (Ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας) με δυνατότητα απενεργοποίησης το οποίο συμπεριλαμβάνει ASR (σύστημα ελέγχου πρόσφυσης), CDS (Δυναμικός Έλεγχος Ευστάθειας), EBA (Σύστημα φρεναρίσματος πανικού), ABS (σύστημα αντιμπλοκαρίσματος φρένων) και REF (ηλεκτρονική κατανομή πέδησης). .

ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ

Με αναμμένα τα φώτα διασταύρωσης ή τα φώτα ημέρας και όταν είναι ενεργοποιημένος ο δείκτης αλλαγής πορείας ή όταν το τιμόνι είναι στριμμένο πάνω από μια δεδομένη γωνία, η λειτουργία αυτήi επιτρέπει τους εμπρός προβολείς ομίχλης να φωτίσουν το εσωτερικό της στροφής κατά την κίνηση με ταχύτητες έως 40 χλμ/ώρα (πχ. κατά την οδήγηση μέσα στην πόλη, ή σε δρόμους με στροφές, σε διασταυρώσεις ή κατά τη διάρκεια των ελιγμών στάθμευσης).

PEUGEOT Connect SOS & Assistance

/image/83/9/peugeot_208_1502pc006.10839.jpg

Η PEUGEOT κάνει τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης πιο πλατιά διαθέσιμες στην Ευρώπη. Όταν κάθε λεπτό μετράει, μπορείτε να βασιστείτε στην υπηρεσία PEUGEOT Connect SOS για την ταχεία αντιμετώπισηi.

• Αυτόματη κλήση έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που οι αερόσακοι ή πυροτεχνικοί εντατήρες των ζωνών ενεργοποιηθούν λόγω ατυχήματος, το όχημα στέλνει αυτόματα μια κλήση έκτακτης ανάγκης χωρίς καμία ενέργεια από τον οδηγό. Η υπηρεσία PEUGEOT Connect SOS εντοπίζει στη συνέχεια το όχημα, ξεκινά τηλεφωνική επαφή με τους επιβαίνοντες του οχήματος και στέλνει κατάλληλη βοήθεια.

• Χειροκίνητη κλήση έκτακτης ανάγκης: αν είστε μάρτυρας ή θύμα μιας κρίσιμης κατάστασης (όπως ασθένεια ή επίθεση), είστε σε θέση να καλέσετε την PEUGEOT Connect SOS γρήγορα, πατώντας το κουμπί SOS στην πλαφονιέρα της οροφής.

Σε περίπτωση που το όχημα ακινητοποιηθεί, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια κλήση πατώντας το κουμπί με το λογότυπο PEUGEOT που βρίσκεται στην πλαφονιέρα εσωτερικού φωτισμού. Ένα φωνητικό μήνυμα επιβεβαιώνει ότι η έκκληση για βοήθεια στην Peugeot έχει ξεκινήσει.