Το Bipper χρησιµοποιεί καινοτόµες λύσεις για την προστασία των επιβατών. Η ενισχυµένη δοµή του διατηρεί την ακεραιότητα της καµπίνας των επιβατών, ενώ περιορίζει τον κίνδυνο να εισχωρήσει σε εαυτή ο κινητήρας σε περίπτωση πρόσθιας σύγκρουσης

Προστασία και ασφάλεια

/image/63/6/havayastiklari.64636.jpg

Αερόσακοι: Το Bipper διαθέτει αερόσακο οδηγού στο βασικό εξοπλισµό και αερόσακο συνοδηγού στον προαιρετικό εξοπλισµό, µε µηχανισµό απενεργοποίησης. Τέλος στον προαιρετικό εξοπλισµό ανήκουν και οι πλευρικοί αερόσακοι οι οποίοι ενσωµατώνονται στις πλευρές των εµπρός καθισµάτων.

Ζώνες ασφαλείας: Οι εµπρός θέσεις διαθέτουν ζώνες ασφαλείας τριών σηµείων µε πυροτεχνικούς προεντατήρες και περιοριστή δύναµης. Με την ενεργοποίηση του πυροτεχνικού στοιχείου σε περίπτωση σύγκρουσης, ο προεντατήρας επιτρέπει το τράβηγµα της ζώνης ασφαλείας, ενώ ο περιοριστής δύναµης εξασφαλίζει τη σωστή πίεση που ασκείται πάνω στο θώρακα.

Συστήματα Ασφάλειας

/image/63/7/bipper_0709ps004.64637.jpg

ABS – Σύστηµα αντιµπλοκαρίσµατος τροχών
Για αποτελεσµατικό φρενάρισµα το Bipper διαθέτει δισκόφρενα στους εµπρός τροχούς, ταµπούρα στους πίσω τροχούς και ABS. Το ΑBS ελέγχει το µπλοκάρισµα των τροχών σε περίπτωση απότοµου φρεναρίσµατος. Όταν ένας από τους αισθητήρες που διαθέτει κάθε τροχός ανιχνεύσει µπλοκάρισµα τροχού σε περίπτωση απότοµου φρεναρίσµατος, το ABS προσαρµόζει την πίεση του φρεναρίσµατος για να εξασφαλίσει τη µέγιστη αποτελεσµατικότητα και για να διατηρήσει την επιθυµητή πορεία του οχήµατος,

ESP
Εξασφαλίζει μια ιδεώδη ισορροπία στο αυτοκίνητο, στην περίπτωση – υπερστροφής ή υποστροφής. Το σύστημα ESP επαναφέρει το όχημα στη σωστή τροχιά, πάντα μέσα στα όρια των φυσικών νόμων.