ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

/image/68/1/header.65681.jpg

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Ζήστε μία μοναδική οδηγική εμπειρία, χάρη στις τεχνολογίες της PEUGEOT, που στοχεύουν στη μεγιστοποίηση του επιπέδου άνεσης στο εσωτερικό, έχοντας στη διάθεσή σας μία πληθώρα καινοτομιών που θα κάνουν ανετότερη και πιο ευχάριστη την κάθε σας διαδρομή.

PEUGEOT i-Cockpit

/image/69/3/i-cockpit.65693.jpg

Το PEUGEOT i-Cockpit είναι μία εντελώς νέα προσέγγιση στην αρχιτεκτονική της θέσης του οδηγού, με στόχο να του προσφέρει την αίσθηση καινούργιων οδηγικών εμπειριών. Σχεδιάστηκε ώστε να ικανοποιήσει ορισμένες ιδιαίτερα απαιτητικές προδιαγραφές, και εξασφαλίζει άνετη πρόσβασης σε όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Το μικρό σε διάμετρο τιμόνι εξασφαλίζει καλύτερη κατευθυντικότητα, και αμεσότητα στους χειρισμούς, χαρίζοντας έτσι στον οδηγό περισσότερες συγκινήσεις. Χάρη στην τεχνολογία head-up display, του πίνακα οργάνων, ο οδηγός έχει εικόνα όλων των βασικών πληροφοριών οδήγησης χωρίς καν να χρειαστεί να τραβήξει το βλέμμα του από το δρόμο. Η νέα κεντρική κονσόλα και η μεγάλη οθόνη αφής των 9.7" συμβάλλουν στη δημιουργία του ιδανικού περιβάλλοντος οδήγησης.

Με λιγότερα πλήκτρα και κορυφαία ποιότητα των υλικών, το PEUGEOT i-Cockpit διαθέτει εντυπωσιακή και μοναδική εμφάνιση, ξεχωριστό και άμεσα αναγνωρίσιμο στυλ, χαρακτηριστικά που του χάρισαν τον τίτλο του πιο ελκυστικού εσωτερικού της αγοράς στο 29ο διεθνές φεστιβάλ Αυτοκινήτου το 2013.

/image/69/4/peugeot_3008_2013_024_fr.65694.jpg

Head-Up Display

Η τεχνολογία Head-Up Displayi δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να έχει άμεση πρόσβαση σε όλες τις βασικές πληροφορίες οδήγησης χωρίς να χρειάζεται να τραβήξει ούτε στιγμή το βλέμμα του από το δρόμο. Τα κυριότερα δεδομένα προβάλλονται έγχρωμα σε ένα αναδυόμενο πάνελ ακριβώς μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού, παρέχοντας συνεχώς πληροφόρηση για την ταχύτητα, την απόσταση από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, καθώς και οδηγίες για το σύστημα ελέγχου ταχύτητας (cruise control), τον περιοριστή ταχύτηταςi και το σύστημα πλοήγησηςi.

/image/69/5/peugeot_208_2014_122_fr.65695.jpg

Υποβοήθηση στάθμευσης (Park Assist)

Η τεχνολογία Park Assist καθοδηγεί και απλοποιεί  όλους τους ελιγμούς στο παρκάρισμα (παράλληλα ή με όπισθεν).

Με τους αισθητήρες υπερήχων εμπρός, πίσω και στις πλευρές, το σύστημα Park Assist υπολογίζει τις διαστάσεις μίας διαθέσιμης θέσης στάθμευσης, υποδεικνύει την ιδανική πορεία, αναλαμβάνει το χειρισμό του τιμονιού και παρέχει στον οδηγό, ηχητική και οπτική πληροφόρηση για τον διαθέσιμο χώρο.

Εν τω μεταξύ ο οδηγός έχει τον έλεγχο του γκαζιού, των φρένων, του κιβωτίου ταχυτήτων και του συμπλέκτη (εάν το αυτοκίνητο έχει χειροκίνητο κιβώτιο). Και εφόσον ο οδηγός επιθυμεί να πάρει τον έλεγχο και του τιμονιού, αυτό μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή, πιάνοντας απλά το τιμόνι.

Υποβοήθηση εκκίνησης σε δρόμο με κλίση (Hill Assist)

Η τεχνολογία Hill Assist διευκολύνει το ξεκίνημα ή τις μανούβρες, σε δρόμο με κλίση.

Όταν βρίσκεστε σε δρόμο με κλίση (>3%), το Hill Assist ακινητοποιεί στιγμιαία το αυτοκίνητο (για 2 περίπου δευτερόλεπτα), για όσο δηλαδή χρόνο χρειάζεστε να μετακινήσετε το πόδι σας από το φρένο στο γκάζι.

Σύστημα καθαρισμού του αέρα της καμπίνας

/image/69/7/508_1407pc217.65697.jpg

Εξελιγμένη αποκλειστικά για το πρωτότυπο EXALT, η τεχνολογία Pure Blue εξασφαλίζει το μέγιστο βαθμό άνεσης όλων των επιβατών του αυτοκινήτου. Όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο με ή χωρίς επιβάτες, το Pure Blue καθαρίζει τον εσωτερικό αέρα, από  μύκητες και βακτηρίδια.

Όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση, ένα ενεργό φίλτρο φροντίζει για τον καθαρισμό του αέρα πρίν αυτός φτάσει στην καμπίνα, κατακρατώντας όλες τις οργανικές ενώσεις και τα αιωρούμενα σωματίδια. Με αυτό τον τρόπο, όλοι οι επιβάτες απολαμβάνουν καθαρή ατμόσφαιρα καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, ανεξάρτητα από τις επικρατούσες εξωτερικές συνθήκες.

CRUISE CONTROL

Η χρήση του cruise control βοηθά τον οδηγό στην προεπιλογή και διατήρηση μιας σταθερής ταχύτητας. Με τη βοήθεια αυτού του συστήματος, το αυτοκίνητο διατηρεί αυτόματα την προεπιλεγμένη ταχύτητα και έτσι η οδήγηση γίνεται ευκολότερη

Έλεγχος πρόσφυσης (GRIP CONTROL)

Με το σύστημα ελέγχου ολίσθησης και τα ελαστικά mud and snow (M+S), το σύστημαGrip Controli εξασφαλίζε, βελτιωμένη οδική συμπεριφορά σε κάθε περίπτωση.

Με τη βοήθεια ενός επιλογέα στο ταμπλό, δίνεται η δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει το κατάλληλο πρόγραμμα κίνησης, ανάλογα με το έδαφος που κινείται κάθε φορά, είτε αυτό είναι χιόνι ή άμμος. Το δικό σας PEUGEOT θα προσαρμοστεί άμεσα στο είδος εδάφους που έχει επιλεγεί, δίνοντας τη δυνατότητα ασφαλούς και αξιόπιστης μετακίνησηςi.

Ενεργό σύστημα φρένων (Active City Brake)

Η τεχνολογία Active City Break είναι ένα σύστημα φρεναρίσματος πανικού που έχει στόχο να αποτρέψει τις μικροσυγκρούσεις με μικρή ταχύτητα μέσα στην πόλη. Εντοπίζει τα εμπόδια, με τη βοήθεια ενός αισθητήρα λέιζερ που βρίσκεται στο παρμπρίζ. Μόλις ο αισθητήρας διαγνώσει κίνδυνο για επερχόμενη σύγκρουση, ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα. Το σύστημα λειτουργεί εφόσον η ταχύτητα του αυτοκινήτου δεν ξεπερνά τα 30χλμ/ώρα.

Προειδοποίηση απόστασης (Distance Alert)

Το σύστημα Distance Alert® system εμφανίζει στην οθόνη του head-up display την απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο αυτοκίνητο και βοηθά τον οδηγό στην διατήρησή της. Μέσω των περιστροφικών διακοπτών,i σας δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης της επιθυμητής απόστασης από το προπορευόμενο αυτοκίνητο και όταν αυτή η απόσταση μειωθεί το σύστημα σας ειδοποιεί με οπτική ένδειξη

/image/60/8/03.56608.jpg

Σύστημα ελέγχου τυφλού σημείου (Blind Spot Check)

Χάρη στην ύπαρξη 4 αισθητήρων στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα, το σύστημα Blind Spot Checki προειδοποιεί τον οδηγό όταν ένα άλλο όχημα κινείται παράλληλα στην «τυφλή γωνία» του αυτοκινήτου του και ενεργοποιεί μία φωτεινή ένδειξη στον καθρέφτη της αντίστοιχης πλευράς ή στην οθόνη του ταμπλό.

/image/70/1/308_0708tech_l.65701.jpg

Σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας

Εφόσον η ταχύτητα είναι πάνω από 80χλμ, το σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Warning System) ειδοποιεί τον οδηγό όταν το αυτοκίνητο ξεφεύγει χωρίς εντολή από την πορεία του στα όρια της λωρίδας κυκλοφορίας.

Μόλις το αυτοκίνητο παρεκκλίνει χωρίς εντολή του οδηγού από τα όρια των λωρίδων, αμέσως το σύστημα ενεργοποιεί ένα μηχανισμό δόνησης στη δεξιά ή την αριστερή πλευρά  του καθίσματός του, ανάλογα με την πλευρά που το αυτοκίνητο ξεφεύγει. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στον οδηγό να διορθώσει την πορεία του και να ξαναφέρει το αυτοκίνητο στην λωρίδα του

Η βάση αυτής της τεχνολογίας είναι οι 6 υπέρυθροι αισθητήρες που αναγνωρίζουν τις διαχωριστικές λωρίδες  του οδοστρώματος στην εθνική οδό. Αυτό αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμο σε περιπτώσεις υπνηλίαςi ή ακόμα και προσωρινής απόσπασης της προσοχής του οδηγού.

Περιοριστής ταχύτητας (Speed Limiter)

Ο περιοριστής ταχύτητας της PEUGEOT σας δίνει τη δυνατότητα να προεπιλέξετε μία ταχύτητα που δεν θέλετε να ξεπεράσετε. Μόλις το αυτοκίνητο πιάσει αυτή την ταχύτητα το γκάζι σταματά τη διαδρομή του, εμποδίζοντας έτσι το αυτοκίνητο να επιταχύνει παραπάνω από το προεπιλεγμένο όριο. i