ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

/image/68/1/header.65681.jpg

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κάθε καινοτομία της PEUGEOT έχει στόχο να προκαλέσει συγκινήσεις. Κάθε μοντέλο με το σήμα του λιονταριού, εφοδιάζεται με όλες τις νέες τεχνολογίες, προσφέροντας μοναδικές και αλησμόνητες οδηγικές εμπειρίες. Σας προσκαλούμε να τα ανακαλύψουμε μαζί.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Το PEUGEOT i-Cockpit®

/image/68/2/i-cockpit.65682.jpg

Το PEUGEOT i-Cockpit® μεταμορφώνει τη διάταξη της θέσης του οδηγού, ώστε να δημιουργήσει μια νέα, φρέσκια εμπειρία οδήγησης. Σχεδιασμένο για να ικανοποιεί μια απαιτητική λίστα προδιαγραφών, προσφέρει διαισθητική πρόσβαση σε όλα τα χειριστήρια ελέγχου.

Κάθε σχεδιαστική λεπτομέρεια στο PEUGEOT i-Cockpit® επιδρά στην αίσθηση που νιώθετε όταν οδηγείτε το αυτοκίνητο, ενισχύοντας την εμπειρία οδήγησης. Η αίσθηση αυτή ενισχύεται ακόμα περισσότερο από το μικρών διαστάσεων τιμόνι, το οποίο εξασφαλίζει καλύτερη λαβή και καλύτερη απόκριση. Ο ψηλά τοποθετημένος πίνακας οργάνων σας δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες οδήγησης χωρίς να χρειάζεται να πάρετε τα μάτια σας από το δρόμο. Η νέα κεντρική κονσόλα και η μεγάλη οθόνη αφής 9.7" δημιουργεί ένα καθαρό και τακτοποιημένο περιβάλλον.

Τέλος, με τα υψηλής ποιότητας υλικά και τα λιγότερα κουμπιά, η αισθητική του PEUGEOT i-Cockpit® αποτελεί κάτι εντελώς νέο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο άμεσα αναγνωρίσιμος σχεδιασμός είναι αυτός που κέρδισε το βραβείο του " Το πιο όμορφο εσωτερικό της Χρονιάς 2013" στο 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Αυτοκινήτου.

ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

/image/68/3/rubrique_960x460_consommations.65683.jpg

PureTech
Οι 3κίλυνδροι κινητήρες βενζίνης PureTech είναι ελαφρύτεροι και πιο συμπαγείς, όπου το μειωμένο βάρος και ο περιορισμός των διαστάσεων έφεραν σαν αποτέλεσμα την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης. Προσφέρουν μοναδικό επίπεδο οδηγικής ευχαρίστησης, εξασφαλίζοντας  ταυτόχρονα και κορυφαίες επιδόσεις, και μοναδική αξιοπιστία. 

BlueHDi
Οι κινητήρες diesel BlueHDi συνδυάζουν υψηλές επιδόσεις με ελαχιστοποιημένες εκπομπές ρύπων. Η τεχνολογία BlueHDi συνδυάζει μοναδικά τη χρήση οξειδωτικού καταλύτη, του συστήματος SCR (Selective Catalytic Reduction), και του DPF (φίλτρο μικροσωματιδίων), επιτυγχάνοντας έτσι τον έως και 90% περιορισμό των εκπομπών οξειδίων του αζώτου (NOx),  τη μείωση των εκπομπών του CO2 έως και τα 82γρ/χλμ, τη μείωση της κατανάλωσης, αλλά και την εξαφάνιση σε ποσοστό έως και 99,9% όλων των εκπεμπόμενων μικροσωματιδίων. 

HYbrid4
Χάρη στην τεχνολογία HYbrid4, έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε τον πρώτο στον κόσμο πλήρως υβριδικό κινητήρα βενζίνης, δίνοντας έτσι στον οδηγό τη δυνατότητα να επιλέξει, τον πλέον κατάλληλο για κάθε διαδρομή, τρόπο κίνησης. 

Η παραπάνω δυνατότητα, είναι εξαιρετικά απλή στη χρήση της : ένας επιλογέας στην κεντρική κονσόλα, επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει ανάμεσα σε 4 τρόπους κίνησης: Auto (κανονική οδήγηση, που εναλλάσσεται όμως μεταξύ ηλεκτροκίνησης και diesel), Sport (για πιο δυναμικές επιδόσεις), Electric (για ήσυχη και χωρίς καθόλου ρύπους κίνηση στην πόλη)  και 4 Wheel Drive (για βελτιωμένο επίπεδο πρόσφυσης σε κάθε τύπο εδάφους. 

ΣΠΟΡΤΙΒ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

/image/68/4/rubrique_960x460_motorisations.65684.jpg

Απολαύστε το αυθεντικό αγωνιστικό πνεύμα με τα μοντέλα GT και GTi της Peugeot - σπορτίβ εκδόσεις με τους πανίσχυρους κινητήρες, που έχουν σχεδιαστεί και εξελιχθεί με στόχο την εξασφάλιση νέων οδηγικών συγκινήσεων.
Ξανα-ανακαλύψτε τη χαρά της δυναμικής οδήγησης χάρη στους κινητήρες των 205ίππων του 308GT και του 508GT.
Ίδιο βαθμό απόλαυσης θα σας προσφέρουν και οι μοναδικές επιδόσεις του 208 GTi, που δεν είναι τίποτα άλλο από μία μοντέρνα μετενσάρκωση του θρυλικού 205 GTi.

PEUGEOT CONNECT SOS

/image/68/5/rubrique_960x460_connect_sos.65685.jpg

Με πάνω από ένα εκατομμύριο οχήματα να είναι εφοδιασμένα με το σύστημα PEUGEOT Connect SOSi, την υπηρεσία εκτάκτου ανάγκης μέσω γεωγραφικού εντοπισμού, η Peugeot αποδεικνύει τη δέσμευσή της στην εξασφάλιση του μέγιστου βαθμού ασφαλείας για εσάς και τους συνεπιβάτες σας.

Το PEUGEOT Connect SOS είναι μία υπηρεσία παροχής βοήθειας σε έκτακτη ανάγκη μέσω γεωγραφικού εντοπισμού, διαθέσιμη 24/7* χωρίς καμία απολύτως συνδρομή. Σε οποιαδήποτε κλήση επείγουσας βοήθειας (ατύχημα, αδιαθεσία, κακόβουλη επίθεση), το σύστημα δίνει την δυνατότητα στις υπηρεσίες μας να κινητοποιήσουν την απαιτούμενη βοήθεια.

Το PEUGEOT Connect SOS λειτουργεί με δύο τρόπους:

 - Αυτόματα: Τη στιγμή που θα ενεργοποιηθούν οι αερόσακοι ή οι πυροτεχνικοί μηχανισμοί των ζωνών ασφαλείας, το σύστημα πραγματοποιεί αυτόματα μία κλήση έκτακτης ανάγκης – χωρίς να χρειάζεται καμία ενέργεια από την πλευρά του οδηγού. Εντοπίζεται άμεσα η ακριβής θέση του αυτοκινήτου, και ένας χειριστής της υπηρεσίας PEUGEOT Connect SOS επικοινωνεί μαζί σας στην δική σας γλώσσα.iΑνάλογα με την γεωγραφική κάλυψη που διατίθεται για την υπηρεσία PEUGEOT Connect SOS και την επίσημη εθνική γλώσσα που επιλέγεται από τον ιδιοκτήτη του οχήματος.

 - Χειροκίνητα: μόλις αντιληφθείτε ή αισθανθείτε αδιαθεσία, ή μία κατάσταση που μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει ατύχημα, ή δεχθείτε επίθεση που μπορεί να απειλήσει τη ζωή τη δική σας ή των συνεπιβατών σας, πραγματοποιείτε εσείς την επείγουσα κλήση βοήθειας πατώντας απλά το πλήκτρο SOS στο ταμπλό του αυτοκινήτου, και με αυτό τον τρόπο γίνεται αμέσως η σύνδεση με το κέντρο εξυπηρέτησης της υπηρεσίας PEUGEOT Connect SOS

* Σύμφωνα με τους Γενικούς Όρους και Προϋποθέσεις που διατίθενται στα σημεία πώλησης, και με την επιφύλαξη τεχνικών και τεχνολογικών περιορισμών, ιδίως σε ότι αφορά τη διαθεσιμότητα του τηλεφωνικού δικτύου. Η υπηρεσία Peugeot Connect SOS είναι σήμερα διαθέσιμη στην Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Αυστρία, Ελβετία, Πολωνία, και Δανία. Στις υπόλοιπες Ευρωπαικές χώρες υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσης επείγουσας ανάγκης και στην εκάστοτε γλώσσα της χώρας, χωρίς όμως τη δυνατότητα γεωγραφικού εντοπισμού.