SKIP TO CONTENT
Η σφαίρα του νέου 408

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΙΑ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ

Ανακαλύψτε πώς πετύχαμε την περιστροφή του 408.

ΜΙΑ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ

Ανακαλύψτε πώς πετύχαμε την περιστροφή του 408

Η ΣΦΑΙΡΑ

ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ

Η "Σφαίρα" είναι μια πραγματικά απροσδόκητη εμπειρία που δημιουργήσαμε για να δείξουμε την  απαράμιλλη σχεδίαση του νέου 408 από όπου και αν το βλέπει κανείς. Τι συμβαίνει; Πως μπορεί το νέο 408 να περιστρέφεται ανάποδα ή να στρίβει και να κινείται με τόσο πρωτοφανείς τρόπους; Αυτή η εγκατάσταση που αψηφά τη βαρύτητα είναι  η απάντηση. ένας απροσδόκητος τρόπος προβολής που είναι εξίσου σαγηνευτικός όπως και το ίδιο το αυτοκίνητο.

ΤΟ ΣΑΓΗΝΕΥΤΙΚΟ ΝΕΟ PEUGEOT 408

Η μοναδική γοητεία και η απροσδόκητη σχεδίαση του νέου PEUGEOT 408 αναδεικνύεται πλήρως από τη δυναμική fastback σιλουέτα του.
Η μοντέρνα κομψότητα του το κάνει να ξεχωρίζει στο δρόμο. Με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και ταυτόχρονα περιορισμένο ύψος,η σπορ σχεδίαση και οι ρευστές γραμμές τονίζουν την αεροδυναμική και την μοναδική αισθητική του από κάθε γωνία.

ΣΧΕΔΙΑΣΗ

Συνδυάζοντας μια σιλουέτα fastback με υψηλή θέση οδήγησης,  η απροσδόκητη ομορφιά του νέου 408 σε συνεπαίρνει  από όποια πλευρά και αν το δεις. Ο σπορ σχεδιασμός και οι ρευστές γραμμές του τονίζουν την αεροδυναμική και την μοναδική αισθητική του από κάθε γωνία. 

NΕΟ PEUGEOT i-Cockpit® 3D

Το νέο PEUGEOT i-Cockpit® 3D σας προσκαλεί σε έναν 100% ψηφιακό κόσμο. Το 408 εφοδιάζεται με ψηφιακή οθόνη αφής 10 ιντσών με δυνατοτητα πλήρους εξατομίκευσης ρυθμίσεων  και σπορ τιμόνι με ενσωματωμένα χειριστήρια. 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ PLUG-IN HYBRID

Υβριδικό ή Βενζίνη; Το νέο Peugeot 408 μπορεί να κάνει μια πλήρη φόρτιση σε 1 ώρα και 55 λεπτά με τον προαιρετικό ενσωματωμένο φορτιστή των 7.4kW  σε Wall Box 7,4 kW ή 3 ώρες και 40 λεπτά με τον φορτιστή του βασικού εξοπλισμού σε τυπική πρίζα Schuko. 

ΠΩΣ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ

Πώς αναστείλατε τη βαρύτητα και περιστρέψατε πλήρως ένα αυτοκίνητο μεγάλου μεγέθους: Δεν ήταν εύκολο. Δείτε πώς η ταλαντούχα ομάδα μηχανικών, τεχνικών και σχεδιαστών μας συνεργάστηκε  προκειμένου να ξεπεράσει τις απροσδόκητες προκλήσεις και να δημιουργήσει την "Σφαίρα". Μια μοναδική σύλληψη που επιτρέπει στο 408 να αιωρείται σα να μην επηρεάζεται απο την βαρύτητα και να περιστρέφεται ώστε να μπορείτε να το θαυμάσετε από κάθε γωνία.

 

Η ΙΔΕΑ

Θέλαμε να αναδείξουμε τη γοητεία του νέου PEUGEOT 408 από όποια πλευρά και αν το δει κανείς. Για να γίνει αυτό, έπρεπε να  αψηφήσουμε τη βαρύτητα και να δημιουργήσουμε ένα σταντ που θα μπορούσε να περιστρέφει αβίαστα το νέο 408 σε οποιαδήποτε θέση ώστε να σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τη σχεδίασή του από κάθε γωνία. Και φυσικά, το σταντ αυτό θα έπρεπε να είναι το ίδιο δελεαστικό και εντυπωσιακό με το ίδιο το αυτοκίνητο. Έτσι σχεδιάσαμε την "Σφαίρα".

 

ΒΗΜΑ 1: 3D MODELING
Η ομάδα μας ξεκίνησε με μια σειρά τρισδιάστατων μοντέλων για να οπτικοποιήσει την ιδέα και να ελέγξει ότι αυτή η κατασκευή θα μπορούσε να περιστρέφει το 408 σε κάθε πιθανή γωνία. Ξεκινήσαμε φτιάχοντας μια σειρά μοντέλων μικρής κλίμακας ώστε να βελτιστοποιήσουμε το σχέδιο.
ΒΗΜΑ 2: ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Όταν οι φόρμες συναντούν την λειτουργικότητα επιτυγχάνονται απροσδόκητα αποτελέσματα. Χρειάστηκε καινοτόμος σκέψη και απροσδόκητες λύσεις ώστε να κατασκευαστεί η "Σφαίρα".
ΒΗΜΑ 3: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Ένα όμορφο αντικείμενο χρειάζεται ένα εξίσου όμορφο περιβάλλον, και το μουσείο τέχνης Louvre-Lens είναι ιδανικό. Δείτε πώς πρέπει να γίνει η εγκατάσταση της "Σφαίρας" σε αυτό τον χώρο  λαμβάνοντας υπόψη κάθε γωνία.

ΔΟΜΗ

Ολόκληρη η κατασκευή αποτελείται από χάλυβα υψηλής αντοχής με ασημένια επίστρωση. Η διαφανής σφαίρα είναι ελάχιστα ορατή και είναι κατασκευασμένη από εύκαμπτο PVC, το οποίο επιτρέπει τη χρήση διακριτών φυσητήρων αέρα για να διατηρείται  φουσκωμένη. 

ΤΕΧΝΙΚΗ

Οι δύο μεγάλοι κρίκοι (διαμέτρου 5,1 m) κινούνται χάρη σε ένα τετρακίνητο σύστημα το οποίο τροφοδοτείται απο ηλεκτροκινητήρες ισχύος 3500 watt. Το μεγαλύτερο μέρος της ισχύος χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της περιστροφής της σφαίρας και τη διατήρηση του κέντρου βάρους της καθώς περιστρέφεται αρμονικά με σταθερό ρυθμό. 

ΟΜΑΔΑ

Μια ταλαντούχα ομάδα καλλιτεχνών, μηχανικών και τεχνικών από το διεθνές δημιουργικό στούντιο Superbien στο Παρίσι,  πήρε την ιδέα της "Σφαίρας" και τη μετέτρεψε  σε μια πραγματικότητα που κόβει την ανάσα και που φαίνεται να αψηφά τη βαρύτητα. 

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ

Το Louvre-Lens είναι ένας εντυπωσιακός  χώρος με υπερσύγχρονη αισθητική. Η κομψή κατασκευή από κυρτό γυαλί και αλουμίνιο  προσδίδει ένα μοντέρνο χαρακτήρα που αρμόζει στο μεγαλείο της Παριζιάνικης ομορφιάς. Έτσι, η απροσδόκητη σχεδίαση του Louvre-Lens το καθιστούν τον ιδανικό χωρο για να κάνει το ντεμπούτο του το νέο PEUGEOT 408.