Κορονοϊός (COVID-19) | Ενημέρωση Διαβάστε περισσότερα

Το διαδραστικό i-Cockpit

PEUGEOT INSTINCT CONCEPT

Με το PEUGEOT INSTINCT CONCEPT και το διαδραστικό i-Cockpit, επενδύουμε στα στοιχεία εκείνα που έκαναν τόσο επιτυχημένα τα τελευταία μοντέλα της μάρκας. Δημιουργούμε νέα δεδομένα στον τομέα της οδηγικής απόλαυσης. Αυτά προέρχονται είτε από τις διαδραστικές μονάδες επικοινωνίας, ή και από την αρχιτεκτονική, ή το στυλ. Δεν βρίσκουμε το λόγο γιατί ένα αυτοκίνητο με χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης θα πρέπει να είναι απαραίτητα και βαρετό στην εμφάνιση, ή χωρίς να προσφέρει συγκινήσεις.

Matthias Hossann, επικεφαλής του τμήματος PEUGEOT concept cars

INNOVATIVE KINEMATIC

Το περιβάλλον του οδηγού, ενσωματώνει μία ιδιαίτερα πρωτοποριακή τεχνολογία απεικόνισης που υλοποιείται κατά την εναλλαγή μεταξύ των προγραμμάτων ‘Drive’ και ‘Autonomous’. Το μικρό τιμόνι και το πάνελ των διακοπτών αναδιπλώνονται μέσα στο ταμπλό.

Την ίδια στιγμή, το πεντάλ του γκαζιού ‘αποσύρεται’ προς το εσωτερικό της ‘πενταλιέρας’.
Ανεξάρτητα από την επιλογή προγράμματος, ο οδηγός εξακολουθεί να διατηρεί τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Ενώ αυτό είναι προφανές στην επιλογή ‘Drive’, εκπλήσσει το γεγονός ότι το χαρακτηριστικό αυτό του αυτόνομου οχήματος της PEUGEOT, διατηρείται και στην επιλογή ‘Autonomous’. Το σύστημα ‘i-Device’ βρίσκεται δίπλα στην οθόνη των 9.7΄΄ στην κεντρική κονσόλα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή για τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Με μία απλή επαφή, μπορείτε να πάρετε τον έλεγχο για ένα προσπέρασμα, ή να αλλάξετε την επιλογή από ‘Soft’ σε ‘Sharp’.
Με το πρόγραμμα ‘Drive’, στην οθόνη εμφανίζονται με ολογραφική απεικόνιση διάφορες λειτουργικές πληροφορίες του αυτοκινήτου: ταχύτητα, κατανομή χρησιμοποιούμενων ενεργειακών πηγών του συστήματος κίνησης PHEV, στάθμη φόρτισης μπαταρίας, κλπ. Η λειτουργία ψηφιακής απεικόνισης του χώρου πίσω από το αυτοκίνητο, πληροφορεί τον οδηγό και για την παρουσία άλλου αυτοκινήτου στα τυφλά σημεία.
Στην επιλογή ‘Autonomous’, περιλαμβάνονται και άλλες πληροφορίες όπως η διανυθείσα απόσταση και ο χρόνος που απομένει μέχρι τον προορισμό σας. Είναι γεγονός ότι με τον οδηγό να έχει πλέον τη δυνατότητα να χαλαρώσει, ο χρόνος είναι το μοναδικό πράγμα που απομένει να τον απασχολεί πραγματικά!
Η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό αλλάζει καθώς αλλάζουν και τα προγράμματα οδήγησης. Πέρα από τις πληροφορίες, το σύστημα έχει τη δυνατότητα να προγραμματίσει και να διαμορφώσει και τις θέσεις των καθισμάτων, τον εσωτερικό φωτισμό, καθώς και τις επιλογές του ηχοσυστήματος.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ & ΥΛΙΚΑ

Το διαδραστικό i-Cockpit παρέχει στον κάθε επιβάτη τον προσωπικό του χώρο, ακόμα και στη συγκεκριμένη περίπτωση όπου μιλάμε για το εσωτερικό ενός μικρομεσαίου μοντέλου. Για την εξασφάλιση του ιδανικού επιπέδου άνεσης, ο σχεδιασμός των καθισμάτων ενσωματώνει στοιχεία από την αεροναυπηγική βιομηχανία. Τα μέρη και οι περιοχές που έρχονται σε επαφή με το σώμα – έδρα του καθίσματος, πλάτη, και προσκέφαλα – έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία. Η έδρα έχει ενισχυθεί με αλουμίνιο και παραμένει σταθερή. Η πλάτη, όμως, μετακινείται και έχει τη δυνατότητα περιστροφής κατά τον εγκάρσιο άξονά της. Οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη θέση που επιθυμούν – οριζόντια, εάν θέλουν να χαλαρώσουν, κάθετη αν θέλουν να απολαύσουν τη διαδρομή (ή να οδηγήσει, ο οδηγός), ή ενδιάμεση εάν θέλουν να δουν μία ταινία ή να διαβάσουν.
Όλοι οι επιβάτες μπορούν να επικοινωνήσουν με το αυτοκίνητο μέσω της επιλογής “chatbot” (ένας προσωπικός βοηθός που λειτουργεί με φωνητικές εντολές και προσφέρει μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών). Μπορείτε, για παράδειγμα, με απλές φωνητικές εντολές, να κλείσετε θέσεις στον κινηματογράφο, ή να κάνετε online αγορές εισιτηρίων.
Και τα υλικά κατασκευής του εσωτερικού, συμβάλλουν και αυτά στην εξασφάλιση της ηρεμίας στον επιπλέον ελεύθερο χρόνο σας. Το πάτωμα είναι καλυμμένο με ένα ιδιαίτερα μαλακό και αφρώδες υλικό, που σας προκαλεί να βγάλετε τα παπούτσια σας και να χαλαρώσετε. Η ταπετσαρία των καθισμάτων αναδίδει μία αίσθηση τρισδιάστατης πλέξης, και είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να στηρίζει ιδανικά το σώμα. Το ίδιο υλικό χρησιμοποιείται και στις επενδύσεις των θυρών και γύρω από την κεντρική κονσόλα. Τα προσκέφαλα υποστηρίζουν σωστά το λαιμό, και έχουν επενδυθεί με ύφασμα τρισδιάστατης πλέξης και δέρμα.

/image/90/8/hd-peugeot-g17-inter-lateral-drive-v2.362908.jpg /image/90/7/hd-peugeot-g17-inter-lateral-autonome-v2.362907.jpg