SKIP TO CONTENT
Peugeot E Legend Concept

PEUGEOT e-LEGEND Concept: ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ PEUGEOT

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ

Επειδή αυτόνομο δεν σημαίνει μονότονο, και επειδή η ενεργειακή μετάβαση δεν θα διαγράψει 120 χρόνια αυτοκινητικής ιστορίας, η PEUGEOT είναι περήφανη που ανακοινώνει το e-LEGEND CONCEPT.

 

#UnboringTheFuture

 

Το PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT δεν είναι απλώς ένα τεχνολογικό μανιφέστο. Είναι το όραμα της PEUGEOT που κοιτάζει προς ένα αισιόδοξο και εξαιρετικά επιθυμητό μέλλον. Για την PEUGEOT, το ηλεκτρικό και το αυτόνομο είναι συνώνυμα με ακόμα πιο δυνατές συγκινήσεις και η πλήξη σαφώς δεν αποτελεί μέρος του DNA της.

ΕΝΑ ΑΣΥΓΚΡΑΤΗΤΟ GT

Καθ' όλη τη διάρκεια του project, η ομάδα του PEUGEOT Style καθοδηγήθηκε από την επιθυμία να προσφέρει μια πλούσια αισθητική, τεχνολογική και καθηλωτική εμπειρία σε ένα συμπαγές κουπέ. Αυτός ο ρεαλισμός όσον αφορά τους χώρους και τις αναλογίες είναι που κάνει το PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT τόσο δυναμικό και του δίνει τη δυνατότητα να ενσαρκώσει τη φιλοδοξία της μάρκας PEUGEOT με τόση νεωτερικότητα και ενέργεια.

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Μοναδικός μας στόχος: να νιώθετε τόσο άνετα στο αυτοκίνητό σας, όσο και στο σπίτι σας, όπως κι αν το οδηγείτε. Ένας λεπτός συνδυασμός εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας και εκλεπτυσμένων υλικών.

ΓΛΥΤΩΣΤΕ ΧΡΟΝΟ

Με το Peugeot e-LEGEND CONCEPT, στόχος της μάρκας είναι να εμβαθύνει και να βελτιώσει την εμπειρία του 100% αυτόνομου, ηλεκτρικού, και συνδεδεμένου αυτοκινήτου.

Περισσότερες δυνατότητες προστίθενται στο Responsive i-COCKPIT® για να προσφέρουν στους χρήστες μια ειδικά προσαρμοσμένη καθηλωτική εμπειρία οδήγησης για καθεμία από τα 4 διαθέσιμα προγράμματα.

Σε έναν ταραχώδη τεχνολογικό κόσμο, το να βρίσκουμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας είναι ίσως το πιο πολύτιμο αγαθό που διατίθεται.

Η αυτόνομη οδήγηση θα μας δώσει αυτόν τον χρόνο για τον εαυτό μας και θα δημιουργήσει νέες εμπειρίες που θα μοιραστούμε μέσα στα αυτοκίνητά μας.

 

ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Ανάλογα με την κυκλοφοριακή συμφόρηση ή τις απαιτήσεις του οδηγού, το PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT προσφέρει τέσσερα προγράμματα οδήγησης.

Στη λειτουργία αυτόνομης οδήγησης, η εσωτερική διαμόρφωση του PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT προσαρμόζεται χάρη στην τεχνολογία drive-by-wire. Το τιμόνι διπλώνει κάτω από την μπάρα ήχου για να απελευθερώσει πλήρως την οθόνη 49 ιντσών, τα μπροστινά καθίσματα γέρνουν, τα πλαϊνά υποβραχιόνια αναδιπλώνονται αυτόματα, ανοίγοντας έναν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο και μια ζώνη επαγωγικής φόρτισης για smartphone, ενώ τα κύρια χειριστήρια παραμένουν προσβάσιμα μέσω της κεντρικής κονσόλας που είναι ενσωματωμένη στο κάθισμα του οδηγού.

Οι επιβάτες μπορούν στη συνέχεια να απολαύσουν τις αγαπημένες τους δραστηριότητες αναψυχής: παίζοντας στην ενσωματωμένη κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών ή παρακολουθώντας μια ταινία είτε στην κυρτή κεντρική οθόνη είτε στην οθόνη που βρίσκεται σε κάθε σκίαστρο.

100% ELECTRIC DRIVETRAIN

Εναρμονισμένο απόλυτα με το όραμα της μάρκας για την ενεργειακή μετάβαση, το PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT τροφοδοτείται από ένα 100% ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Χρησιμοποιώντας μπαταρίες 100 kWh, ο κινητήρας παράγει ροπή 800 Nm και ισχύ 462 hp που κατανέμεται στους τέσσερις κινητήριους τροχούς.
Αυτό το επίπεδο απόδοσης του επιτρέπει να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα και να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα τα 220 χλμ./ώρα. Έχει αυτονομία 600 χλμ. σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, εκ των οποίων τα 500 χλμ. είναι εφικτά μόλις σε 25 λεπτά χάρη στη γρήγορη επαναφόρτιση.

Το PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT καλλιεργεί το πνεύμα μηδενικών τεχνολογικών περιορισμών προσφέροντας επαγωγική φόρτιση.

ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Σε συνεργασία με την εταιρεία SOUNDHOUND Inc.®, τον ηγέτη στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, το PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT προσφέρει έναν φωνητικά ελεγχόμενο προσωπικό βοηθό προσαρμοσμένο στην αυτόνομη οδήγηση.

Λέγοντας μόνο μία φράση, ο οδηγός μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα οδήγησης, να ακούσει την αγαπημένη του λίστα αναπαραγωγής, ακόμη και να ανοίξει ή να κλείσει τις ηλεκτρικές πόρτες του αυτοκινήτου.

Το σύστημα ανταποκρίνεται με την ψηφιοποιημένη φωνή του Gilles Vidal (Διευθυντής Σχεδίασης PEUGEOT) και καταλαβαίνει 17 γλώσσες!

Μια προσαρμοσμένη έκδοση θα είναι διαθέσιμη στα αυτοκίνητα παραγωγής της PEUGEOT τα προσεχή έτη.

Η PEUGEOT και η FOCAL συνεργάζονται για την εμπειρία ακρόασης του μέλλοντος, συνδυάζοντας υψηλά πρότυπα και καινοτομία προκειμένου να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία ήχου.

Όποια και αν είναι η πηγή αναπαραγωγής, η ακουστική αρχιτεκτονική FOCAL® διασφαλίζει τη βέλτιστη αναπαραγωγή του κομματιού.

Προαναγγέλλοντας το μέλλον του ενσωματωμένου συστήματος ήχου, το σύστημα που αναπτύσσεται στο PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT είναι ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει δύο ολοκαίνουργιες λειτουργίες ήχου:

«Mapping», το οποίο μεταξύ άλλων λειτουργιών σας επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα πλοήγησης μόνο στον οδηγό, ενώ οι άλλοι επιβάτες ακούν μουσική.

Το «Zoning», το οποίο επιτρέπει τη συνολική προσαρμογή του περιεχομένου, βάζοντας έτσι κάθε επιβάτη στη περιοχή ήχου του χωρίς να ενοχλεί κανέναν άλλο.

ΣΠΟΡ, ΑΙΣΘΗΣΙΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Η PEUGEOT αποδεικνύει ότι ένα αυτοκίνητο υψηλού τεχνολογικού επιπέδου, μπορεί να διαθέτει και απαράμιλλη αισθητική.

Η επιλογή κουπέ σιλουέτας σε αυτοκίνητο αυτόνομης οδήγησης ενισχύει την οδηγική εμπειρία χρησιμοποιώντας πολύ μοντέρνα στοιχεία και πολύ ρεαλιστικές διαστάσεις και αναλογίες. Η εμφάνιση νέων ηλεκτρικών πλατφορμών ανοίγει μια σειρά από δυνατότητες για τους σχεδιαστές εξαλείφοντας τους τεχνικούς περιορισμούς του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Για να διαμορφώθει το τεχνολογικό του όραμα, το PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT άντλησε στοιχεία από την κληρονομιά της μάρκας, όπως η υιοθέτηση των βασικών σχεδιαστικών χαρακτηριστικών του 504 coupé: μεγάλες γυάλινες επιφάνειες με μια σπορ, αισθησιακή σιλουέτα που τείνει προς τον πίσω άξονα.

Στο μπροστινό μέρος, η έκφραση του αυτοκινήτου είναι αναγνωρίσιμη χάρη στην υπογραφή με τις '3 νυχιές' και τους δύο διπλούς προβολείς που θυμίζουν τους τέσσερις προβολείς του 504 coupé.

Κάτω από τους προβολείς, φιλοξενούνται όλα τα συστήματα υποστήριξης οδήγησης.

Ολόκληρη η μάσκα γέρνει επιθετικά προς τα εμπρός και χωρίζεται από μια μαύρη δοκό αλουμινίου, φόρος τιμής στους χρωμιωμένους προφυλακτήρες από ανοξείδωτο χάλυβα.

Στο πίσω μέρος, η εμβληματική υπογραφή της γκάμας PEUGEOT έχει επίσης '3 νυχιές' και έντονη τεχνολογική επεξεργασία.

Το 3ο φως φρένων είναι τοποθετημένο στο πάνω μέρος του πίσω τζαμιού και διατρέχει όλο το πλάτος του, με σύστημα πολλαπλών ανακλαστών που αντανακλούν το φως στη γυάλινη επιφάνεια.

Πλευρικά, το αυτοκίνητο αποτελείται από τρία ξεχωριστά στρώματα, εμπνεόμενο από την αναλογία μετάλλου/γυαλιού του PEUGEOT 504 Coupé. Οι εκτεταμένες γυάλινες επιφάνειες πλημμυρίζουν με φως την καμπίνα επιβατών του PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT. Ολόκληρη η σχεδίαση στηρίζεται σε ένα μεταλλικό τόξο που περιβάλλει τα πλαϊνά παράθυρα και το πίσω τζάμι. Ορατή από το εξωτερικό του αυτοκινήτου, κάτω από το πίσω παράθυρο, μια οθόνη δείχνει στον χρήστη ένα εξατομικευμένο μήνυμα καλωσορίσματος και το επίπεδο φόρτισης πριν την εκκίνηση. Προειδοποιεί επίσης τους ανθρώπους που βρίσκονται έξω, ότι το αυτοκίνητο κινείται σε λειτουργία αυτόνομης οδήγησης. Το χειριστήριο ανοίγματος της πόρτας αφής κρύβεται διακριτικά στο πλαϊνό παράθυρο.

Το αμάξωμα διαθέτει ένα πολύ απαλό και διακριτικό γκρι φινίρισμα σε χρώμα σαμπάνιας.

Ανάλογα με τον εξωτερικό φωτισμό, το χρώμα αλλάζει από χρώμιο που αντανακλά όλο το περιβάλλον σε γυαλισμένο μπρονζέ μεταλλικό φινίρισμα.

Η διαδικασία που χρησιμοποιείται είναι παρόμοια με αυτή που εφαρμόζεται στα μπουκάλια των κορυφαίων μαρκών στην αρωματοποιία.

Οι τροχοί ενσωματώνουν ζάντες διαμέτρου 19 ιντσών και ελαστικά MICHELIN® σε μέγεθος μαζικής παραγωγής παρέχοντας ρεαλισμό και αξιοπιστία.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Για να δημιουργήσουν μια φωτεινή, κομψή καμπίνα επιβατών, οι σχεδιαστές επέλεξαν ζεστά υλικά, αντισταθμίζοντας τις ψυχρές ψηφιακές επιφάνειες

 

Το βελούδο επιστρέφει δυναμικά, με την καλύτερη δυνατή ποιότητα, απαλό και πολύ ευχάριστο στην αφή, αναμειγνύεται με μια σύγχρονη τεχνική ύφανσης που προσφέρει ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών κατασκευής. Έχει υφανθεί ψηφιακά και ειδικά για το PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT από γυαλιστερό νήμα που θυμίζει το χρώμα του βελούδου. Αυτό το υλικό χρησιμοποιείται επίσης στα μοντέλα 3008 και 5008.

 

Τα μαρσπιέ και το εσωτερικό είναι κατασκευασμένα από ξύλο παλντάο από τον συνεργάτη μας HERVET MANUFACTURIER®. Προερχόμενο από ανανεώσιμα δάση, αυτό το εξωτικό ξύλο θυμίζει έντονα έπιπλα της δεκαετίας του 1960, τα οποία ήταν κατασκευασμένα από τριανταφυλλιά ή έβενο. Οι σκούροι κόκκοι αυτού του ξύλου αναδεικνύουν το τιρκουάζ μπλε των καθισμάτων και του δαπέδου. Αυτή η μοντέρνα εκδοχή του ξύλου θυμίζει τα ταμπλό των εκδόσεων GT των PEUGEOT 3008, 5008 και 508.

ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ

Ο μοναδικός μας στόχος: να σας κάνουμε να αισθάνεστε τόσο άνετα στο αυτοκίνητό σας, όσο και στο σπίτι σας, μέσω ενός συνδυασμού υψηλής τεχνολογίας και εκλεπτυσμένων υλικών.

Σε όλη την καμπίνα επιβατών, υπάρχουν δύο κύρια ψηφιακά θέματα (ή ψηφιακές αναπαραστάσεις πραγματικών υλικών): δέσμες από μπρούτζινες γραμμές ή δέσμες γραμμών που αναπαράγουν ένα εφέ ξύλινης επένδυσης. Αυτά τα θέματα προβάλλονται σε 16 οθόνες διαφορετικών μεγεθών, συμπεριλαμβανομένης μιας καμπύλης οθόνης 49 ιντσών κάτω από το κεντρικό ταμπλό που βλέπει τους επιβάτες του αυτοκινήτου, οθόνες 29 ιντσών στις πόρτες και μια οθόνη 12 ιντσών σε κάθε σκίαστρο.

Οι ψηφιακές επιφάνειες είναι προσεκτικά σχεδιασμένες για να ενσωματώνονται πλήρως στο φόντο της καμπίνας επιβατών. Η κεντρική κονσόλα παρέχει πρόσβαση στα κύρια χειριστήρια οδήγησης μέσω ενός περιστροφικού επιλογέα και μιας οθόνης αφής 6 ιντσών. Στα αριστερά του τιμονιού, ένας ψηφιακός διακόπτης προσφέρει χειριστήρια μενού που μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης.

Η σχεδίαση των καθισμάτων σε σχήμα 'Η' και των κάθετων μαξιλαριών είναι εμπνευσμένη από το PEUGEOT 504 Coupé: εξοικονόμηση βάρους χάρη στο πιο συμπαγές τους μέγεθος, άνεση και στήριξη χάρη στη χρήση αφρού μνήμης. Τα προσκέφαλα είναι εγκάρσια, ρυθμιζόμενα και μπορούν να αναδιπλωθούν πλήρως στο κάθισμα.

Το Responsive i-COCKPIT® αξιοποιεί τα χαρακτηριστικά του i-COCKPIT® από άλλα μοντέλα της PEUGEOT. Αποτελείται από μια οθόνη τύπου head-up display και ένα εξαιρετικά συμπαγές τιμόνι.

Για να ολοκληρωθεί η ιδιαιτερότητα του εσωτερικού του, η EX-NIHILO® δημιούργησε δύο αρώματα ειδικά για το PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT.