Κορονοϊός (COVID-19) | Ενημέρωση Διαβάστε περισσότερα
/image/10/8/308_r_hybrid.66108.jpg
/image/10/8/308_r_hybrid.66108.jpg
308 R HYBRID

"Οι τέλειες αναλογίες του PEUGEOT 308, καθώς και οι καθαρές σχεδιαστικές του γραμμές, ήταν η ιδανική βάση για ένα ριζοσπαστικό μοντέλο. Το PEUGEOT 308 R HYbrid εκμεταλλεύεται άψογα τα προτερήματα αυτά, προσθέτοντας σε κομψότητα και δυναμισμό” Gilles Vidal

ΚΑΘΑΡΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, ΔΙΧΡΩΜΟ ΑΜΑΞΩΜΑ

/image/11/5/coupe_france_308_r_hybrid.66115.jpg

‘Βιδωμένο’ στο δρόμο χάρη στα φαρδυά (235/35 R19) λάστιχα, με τα μετατρόχια να έχουν μεγαλώσει κατά 80χλστ, είναι σίγουρο ότι το PEUGEOT 308 R Hybrid, δείχνει – και είναι- κυρίαρχος του δρόμου. Ο εντυπωσιασμός ξεκινά από το εμπρός μέρος, με τις σχισμές/αεραγωγούς στο καπό, τις έντονες ακμές και τις σμιλευμένες επιφάνειες του μεγάλου προφυλακτήρα να μαγνητίζουν όλα τα βλέμματα. Από το πλάι, δείχνει σαν το αμάξωμα να σχεδιάστηκε στα μέτρα του κινητήρα και των μηχανικών μερών, παίζοντας ταυτόχρονα ένα παιχνίδι με το φώς που αιχμαλωτίζει το βλέμμα. Το PEUGEOT 308 R HYbrid ξεχωρίζει και από το εντυπωσιακό εξωτερικό μπλε βάψιμο του αμαξώματος, που περιέχει φωσφορίζουσες προσμίξεις και κόκκους γυαλιού, στη σύνθεσή του. Η συγκεκριμένη απόχρωση παραπέμπει άμεσα τόσο στον υβριδικό χαρακτήρα του μοντέλου, όσο και στο ιστορικό μπλε χρώμα των Γαλλικών αγωνιστικών μοντέλων. Στις πίσω πόρτες το μπλε χρώμα συνδυάζεται με το μαύρο ματ, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στις καθαρές γραμμές του σχεδιασμού, λεπτομέρεια που αποτελεί πλέον και το σήμα κατατεθέν αρκετών extreme μοντέλων της PEUGEOT.

ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΟ ΣΤΥΛ

Για την ‘αναπνοή’ των 500 ίππων φροντίζει η εντυπωσιακή κυψελοειδής μάσκα. Οι πλευρικές εισαγωγές ενσωματώνουν τα LED φλας, ενώ ο κεντρικός αεραγωγός κάτω από τον προφυλακτήρα φέρει σκαλισμένο το λογότυπο 308 R HYbrid.

Εξίσου εντυπωσιακή και άμεσα αναγνωρίσιμη, είναι και η πίσω όψη του PEUGEOT 308 R Hybrid. Αντικρίζοντας το αυτοκίνητο από πίσω, αμέσως αντιλαμβάνεται κανείς το μεγάλο του πλάτος, που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα της οδικής του συμπεριφοράς, με τη στενή αεροτομή στο τελείωμα της οροφής που συμβάλλει στη βελτίωση της αεροδυναμικής του αυτοκινήτου. Όπως και στον εμπρός προφυλακτήρα, έτσι και εδώ, διακρίνει τους δύο μεγάλους αεραγωγούς που εδώ φροντίζουν να κρατούν χαμηλά τη θερμοκρασία της μπαταρίας, διοχετεύοντας προς τα έξω το θερμό αέρα.

Τόσο οι αεραγωγοί, όσο και τα πλευρικά αεροδυναμικά βοηθήματα διαθέτουν λευκή επίστρωση κεραμικής υφής, που τονίζει ακόμα περισσότερο το δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ

/image/12/0/habitacle_sportif.66120.jpg

Για πρώτη φορά, το PEUGEOT 308 R HYbrid δανείζεται υλικά που συνήθως προορίζονται μόνο για πρωτότυπα μοντέλα. Ως εκ τούτου, το ταμπλό καλύπτεται από ύφασμα που παράγεται με τη βοήθεια μίας ψηφιακής τεχνικής ύφανσης. Το πρωτοποριακό αυτό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή μεγάλων σύνθετων τμημάτων, που να είναι απαλά στην αφή, χωρίς τη χρήση αφρώδους εσωτερικού, γεγονός που βοηθά στον περιορισμό του συνολικού βάρους. Η μέθοδος της ψηφιακής ύφανσης χρησιμοποιείται και στις επιφάνειες των θυρών και συνδυάζεται ιδανικά με το μαύρο γυαλισμένο δέρμα, ίδιας υφής με εκείνο των καθισμάτων. Η επένδυση της οροφής είναι σε ύφασμα γκρι απόχρωσης.

Τα bucket καθίσματα διαθέτουν επένδυση από γυαλισμένο δέρμα σε μπεζ απόχρωση. Ο σπορτίβ προσανατολισμός του αυτοκινήτου συμπληρώνεται στο εσωτερικό και από αρκετές κόκκινες πινελιές όπως οι βελόνες των οργάνων, το σημάδι στο τιμόνι που δείχνει την ευθυγράμμιση των τροχών, καθώς και το περίγραμμα της κεντρικής κονσόλας.