Κορονοϊός (COVID-19) | Ενημέρωση Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ

/image/12/8/exalt.66128.jpg
/image/12/8/exalt.66128.jpg
EXALT

Ο οδηγός, αλλά και κάθε επιβάτης του PEUGEOT EXALT, απολαμβάνει ειδικό καλωσόρισμα από το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

PEUGEOT i-COCKPIT

/image/13/6/exalt_interieur.66136.jpg

Το PEUGEOT i-Cockpit εξασφαλίζει έντονες οδηγικές συγκινήσεις, στοχεύοντας πάντα στην απόλαυση. Το μικρό τιμόνι με την επένδυση από δέρμα και “chiné”, ένα φυσικό υλικό μίγμα από ύφασμα και μαλλί και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, βρίσκονται ακριβώς μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού, για καλύτερο χειρισμό και ευκολότερη ανάγνωση. Στη φαρδιά κεντρική κονσόλα, δύο αναδιπλούμενες οθόνες αφής εμφανίζονται από το εσωτερικό του ταμπλό. Η πάνω οθόνη δίνει πρόσβαση στον υπολογιστή ταξιδίου, το ηχοσύστημα και τα συστήματα πλοήγησης. Η δεύτερη οθόνη εμφανίζει μόνιμα μία ορατή μπάρα ελέγχου για πρόσβαση στον αυτόματο κλιματισμό και στο σύστημα Pure Blue.

Η εμπειρία από το εσωτερικό συνεχίζεται χάρη στους εννέα διακόπτες στο κέντρο του ταμπλό, σε σχεδίαση που παραπέμπει στον κόσμο της μουσικής. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει με ποιά λειτουργία θα συνδεθεί ο κάθε διακόπτης, με αποτέλεσμα να έχει συγκεντρωμένα σε ένα σημείο τα περισσότερα χειριστήρια ελέγχου και να οδηγεί απερίσπαστα.

ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΑΝΕΣΗ

/image/13/7/interior_exalt.66137.jpg

Η αξιοζήλευτη ακουστική άνεση που εξασφαλίζει το εσωτερικό του αυτοκινήτου, δίνει τη δυνατότητα σε οδηγό και επιβάτες, να ανακαλύψουν τις λεπτομέρειες των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο φινίρισμα της καμπίνας: επένδυση φυσικού υλικού “chiné” συνδυασμός μαλλιού-υφάσματος, παλαιωμένο δέρμα, άβαφο ατσάλι και έβενος. Τα ξύλινα διακοσμητικά οφείλουν την κορυφαία τους ποιότητα στο σχεδιασμό τους, στους 3 δημιουργούς της ομάδας PINWU Design.

Ο σκελετός των μπάκετ καθισμάτων είναι κατασκευασμένος από συνθετικά υλικά, η έδρα και η πλάτη έχουν επένδυση από φυσικό υλικό “chiné” (μίγμα μαλλιού-υφάσματος) και τα πλευρικά τμήματα από παλαιωμένο δέρμα.

Το άβαφο ατσάλι καλύπτει τις επιφάνειες του εσωτερικού που δεν έρχονται σε επαφή με το σώμα των επιβατών. Στο ύψος των αγκώνων και στο σημεία που ακουμπάνε τα χέρια, η επένδυση είναι από ξύλο σε ζεστές αποχρώσεις. Στο κάτω μέρος των πλευρικών τζαμιών και σε ολόκληρη την επιφάνεια της κάθε πόρτας κυριαρχεί το φυσικό υλικό “chiné”, το ίδιο και στο ταμπλό και στην οροφή. Ανάμεσα στο ξύλο και στο ύφασμα, σε ολόκληρο το πλάτος του ταμπλό διακρίνεται μία «φάσα» που προέρχεται από εκτύπωση 3D και περιλαμβάνει τα ηχεία του αυτοκινήτου. Η δομή αυτής της κατασκευής έχει εμπνευστεί από τις κατασκευές των ανηχοϊκών θαλάμων, όπου με τη βοήθεια των δίεδρων γωνιών επιτυγχάνεται ο περιορισμός των ακουστικών διαθλάσεων.