Κορονοϊός (COVID-19) | Ενημέρωση Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΥΛΙΚΑ

/image/12/8/exalt.66128.jpg
/image/12/8/exalt.66128.jpg
EXALT

Το PEUGEOT EXALT είναι φτιαγμένο από ιδιαίτερα πρωτοποριακά υλικά. Η βασική ιδέα ήταν να ολοκληρωθεί η κατασκευή του με τη χρήση έξυπνων υλικών, με κύριο στόχο τη βελτιστοποίηση διαδικασιών, την εξοικονόμηση πόρων και τον περιορισμό της ‘φύρας’.

ΔΕΡΜΑ ΚΑΡΧΑΡΙΑ

/image/14/1/shark_skin_exalt.66141.jpg

Για ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση της αεροδυναμικής, το πίσω μέρος του αμαξώματος του EXALT είναι επικαλυμμένο από ειδικό ύφασμα με υφή δέρματος καρχαρία (Shark Skin). Χάρη στην ειδική τεχνολογία ύφανσης, αυτό το υλικό, προϊόν βιο-μίμησης , βελτιώνει αισθητά τις αεροδυναμικές επιδόσεις του αυτοκινήτου, με άμεσα αποτελέσματα και στον περιορισμό της κατανάλωσης.

ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΑΛΛΙ τύπου "chiné" – ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΥΦΑΣΜΑΤΟΣ με ΔΕΡΜΑ.

/image/14/2/exalt_textile.66142.jpg

Ύφασμα και δέρμα, έχουν υποστεί ειδική κατεργασία ώστε η συγκεκριμένη διαδικασία να έχει ως αποτέλεσμα την άριστη εκμετάλλευση των διαθέσιμων πόρων.

Για την αποφυγή της ‘φύρας’, στην κοπή των υλικών έχουν χρησιμοποιηθεί ειδικοί σφιγκτήρες. Αυτή η απλή διαδικασία είναι εμπνευσμένη από τους ράφτες των φίνων ανδρικών κουστουμιών. Το ύφασμα σαν τελικό προϊόν, παρουσιάζει μία εντελώς λεία επιφάνεια με τέλειες τσακίσεις και χωρίς καθόλου ραφές.

Η χρήση του δέρματος στην αυτοκινητοβιομηχανία, αποτελούσε επιλογή για την αποφυγή των σημαδιών αλλά και για την τελειότητα στην υφή του. Στη συνέχεια το δέρμα υπόκειται σε φυσική παλαίωση, χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών. Η προσοχή στις επιφάνειες, αποτελεί και την απόδειξη της μοναδικής ταυτότητας του EXALT.

ΞΥΛΟ ΕΒΕΝΟΥ

/image/14/3/bois_ebene.66143.jpg

Ο μαύρος έβενος, επιλέχθηκε για τη σπάνια ποιότητα και τις καταβολές του στην Ασιατική ήπειρο. Η σχεδίαση του συγκεκριμένου υλικού ακολουθεί ένα μοτίβο που σχεδιάστηκε από το στούντιο PINWU Design Trio agency. Ο συνδυασμός της μορφής ενός λιονταριού με φύλλα και κλωνάρια από μπαμπού είναι έργο κορυφαίου Κινέζου καλλιτέχνη που χρησιμοποιεί μόνο παραδοσιακές τεχνικές.

ΜΙΚΡΟ-ΙΝΕΣ ΒΑΣΑΛΤΗ

/image/14/4/fibre_basalte_exalt.66144.jpg

Τη θέση των γνωστών ανθρκονημάτων, εδώ έχουν πάρει οι μικρο-ίνες από βασάλτη, ένα υλικό φυσικής σύνθεσης. Το συγκεκριμένο κράμα είναι προϊόν σύντηξης του πετρώματος με την ονομασία ‘βασάλτης’ και συμβάλλει στον περιορισμό της χρήσης πετροχημικών παραγώγων. Με το ίδιο υλικό έχουν επενδυθεί και τα μαρσπιέ των θυρών.