Κορονοϊός (COVID-19) | Ενημέρωση Διαβάστε περισσότερα
/image/12/8/exalt.66128.jpg
/image/12/8/exalt.66128.jpg
EXALT

Η τεχνολογία που ενσωματώνεται στο EXALT συμβάλλει ώστε κάθε ταξίδι να μετατρέπεται σε εμπειρία. Ο οδηγός ζει την κάθε στιγμή του ταξιδιού και απολαμβάνει τις επιδόσεις χάρη στην τεχνογνωσία της PEUGEOT.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ HYbrid4

/image/13/8/technologie_hybrid4.66138.jpg

Με συνολικό βάρος μόλις 1.700κιλά, το PEUGEOT EXALT παίρνει κίνηση από το υβριδικό σύστημα HYbrid4, που αποδίδει μέγιστη συνδυαστική ισχύ 340 ίππων και κινεί και τους 4 τροχούς. Κάτω από το καπό φιλοξενείται ο βενζινοκινητήρας 1.6 THP των 270 ίππων, που έχει εξελιχθεί από την PEUGEOT Sport. Σε συνδυασμό με το 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ο συγκεκριμένος 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας έχει ειδική ισχύ σχεδόν 170 ίππους/λίτρο, που αποτελεί μία από τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως. Στο πίσω μέρος ο πίσω άξονας με την ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων φιλοξενεί και τον ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 50 kW, που κινεί το αυτοκίνητο είτε αμιγώς ηλεκτρικά, ή υβριδικά. Ο συγκεκριμένος κινητήρας συμβάλλει επίσης και στη φόρτιση της μπαταρίας μέσω της λειτουργίας ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση. Όταν το αυτοκίνητο επιβραδύνει, το φρενάρισμα γίνεται με τη βοήθεια της ροπής αντίστασης του ηλεκτροκινητήρα. Με αυτό τον τρόπο η τεχνολογία HYbrid4 μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική, που σε αντίθετη περίπτωση θα πήγαινε ανεκμετάλλευτη λόγω της θερμότητας που αναπτύσσεται στους δίσκους και τα τακάκια. Τα συστήματα της έξυπνης τεχνολογίας HYbrid4 προσαρμόζονται άμεσα στις επιθυμίες του οδηγού επιλέγοντας το ιδανικό πρόγραμμα κίνησης: αμιγής ηλεκτροκίνηση, μόνο βενζινοκινητήρας, ή βενζίνη-ηλεκτρισμός (υβριδική κίνηση)

Η συγκεκριμένη τεχνολογία διατίθεται επίσης και στα μοντέλα 3008 Hybrid4 και 508 Hybrid4.

ΣΥΣΤΗΜΑ PURE BLUE

/image/13/9/exalt_pure_blue.66139.jpg

Για τη μεγαλύτερη άνεση των επιβατών, το PEUGEOT EXALT εφοδιάζεται με ένα πρωτοποριακό σύστημα εξαερισμού που ονομάζεται Pure Blue. Όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο και χωρίς επιβάτες, το σύστημα Pure Blue απολυμαίνει την καμπίνα ψεκάζοντας τις επιφάνειες με βακτηριοκτόνες και μυκητοκτόνες ουσίες. Καθόσον το αυτοκίνητο κινείται, ο αέρας που περνά στο εσωτερικό καθαρίζεται από ένα ενεργό φίλτρο που συγκρατεί τις πτητικές οργανικές ενώσεις και τα μικροσωματίδια. Με αυτό τον τρόπο οι επιβάτες ταξιδεύουν, σε κάθε περίπτωση, μέσα σε σχεδόν αποστειρωμένο περιβάλλον.

ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ

/image/14/0/toggle_switches.66140.jpg

ΟιΔιακόπτες είναι ταξινομημένοι σε δύο γκρουπ, δύο στα αριστερά του μικρού τιμονιού και επτά στα δεξιά στο ταμπλό. Ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει τη λειτουργία του κάθε διακόπτη, ανάλογα με τις επιθυμίες τους. Με κάποιον από τους διακόπτες μπορεί να ρυθμιστεί και η ενεργοποίηση του συστήματος ‘black light’. Το σύστημα που είναι ενσωματωμένο στους προβολείς και αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο στο μεσοδιάστημα μεταξύ ημέρας και νύχτας. Η ορατότητα βελτιώνεται και η οδήγηση γίνεται πιο άνετη, ενώ το σύστημα βοηθά και στην καλύτερη αναγνώριση των οδικών διαγραμμίσεων.