Κορονοϊός (COVID-19) | Ενημέρωση Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

"Το FRACTAL είναι το πνευματικό παιδί της συνεργασίας καλλιτεχνών, στο δρόμο προς την ανακάλυψη καινούργιων κόσμων.Το στυλ εμπνέεται από την ακουστική και η σχεδιαστική μου άποψη εκφράζεται μέσα από την εμφάνιση και τα υλικά του"

ΝΕΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Η StelLab, το ερευνητικό τμήμα της PSA PEUGEOT CITROËN, και η FOCAL σχεδίασαν ένα εντελώς καινοτόμο ηχοσύστημα 9.1.2, καθώς και το ανάλογο λογισμικό, που εξασφαλίζει ένα μοναδικό ακουστικό αποτέλεσμα. Η συγκεκριμένη ψηφιακή τεχνολογία αναπαραγωγής του ήχου, προσομοιάζει με το ανθρώπινο αυτί. Οι ηχητικές πηγές εξελίχθηκαν με μοναδικό σκοπό την ανεμπόδιστη μετάδοση και της παραμικρής λεπτομέρειας στον οδηγό.

Με την ενεργοποίηση του συστήματος πλοήγησης, ακούγεται μία ψηφιακή ομιλία, που μοιάζει να προέρχεται από κάποιο μακρινό σημείο μπροστά από το αυτοκίνητο. Καθώς το αυτοκίνητο προχωρά, η φωνή πλησιάζει, και στο τέλος εκπέμπεται από το ηχείο της πλευράς που πρέπει να στρίψετε. Στις διασταυρώσεις, η φωνή εμφανίζεται σχεδόν δίπλα στον οδηγό, μέσα στο αυτοκίνητο, ώστε να τον προειδοποιήσει για ενδεχόμενη άμεση αλλαγή κατεύθυνσης.

Η τεχνολογία διασποράς του ήχου, προσαρμόζεται απόλυτα με τη μορφολογία του εσωτερικού του αυτοκινήτου. Το σύστημα που εξελίχθηκε από την StelLab προσαρμόζει την απόδοση κάθε ηχητικής πηγής ανάλογα με την διαμόρφωση (κουπέ ή cabrio), του PEUGEOT FRACTAL.

ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ

Οι μοναδικές δυνατότητες του ηχοσυστήματος ‘9.1.2’ επιτυγχάνονται χάρη στα: τρία ηχεία για μεσαίες/ψηλές, δύο tweeters, δύο woofer και ένα subwoofer εμπρός και δύο mid-range,δύο tweeters και ένα woofer για πίσω.

Επιπλέον, το PEUGEOT FRACTAL εφοδιάζεται, για πρώτη φορά παγκοσμίως, με 2κάναλο σύστημα αίσθησης των χαμηλών συχνοτήτων (μπάσων) που ενσωματώνεται στην πλάτη κάθε καθίσματος. Από αυτή την επαναστατική διάταξη προέρχεται και ο κωδικός 9.1.2.

Εξελιγμένο από την SubPac, μία Αμερικανική εταιρεία an start-up, το σύστημα ‘αίσθησης μπάσων’ προσφέρει μία νέα μοναδική εμπειρία, που επιτρέπει στις χαμηλές συχνότητες να διαδίδονται μέσω στερεών σωμάτων και όχι μέσω του αέρα, γεγονός που σημαίνει ότι τα ηχητικά κύματα φτάνουν στο εσωτερικό του αυτιού διαμέσου του σώματος του ακροατή. Αυτό δίνει στον επιβάτη του κάθε καθίσματος μία πιο έντονη και απολαυστική αίσθηση του μπάσου, χωρίς τις ανεπιθύμητες παρεμβολές και αλλοιώσεις που προκαλούνται συνήθως από το περιβάλλον.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ FLAX by FOCAL®

/image/75/1/technologie_flax.65751.jpg
Η κορυφαία Γαλλική εταιρεία που εξειδικεύεται στα συστήματα ήχου, η FOCAL κατασκεύασε την ειδική μεμβράνη των ηχείων που αποδίδει πιστά τον ήχο.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία που ονομάζεται FLAX, ξεχωρίζει για την απόδοση εντελώς φυσικού ήχου χωρίς καθόλου χρωματισμούς, τις μεστές μεσαίες συχνότητες και τη στιβαρότητα των χαμηλών. Η τέλεια διασπορά σε όλη την καμπίνα, επιτυγχάνεται χάρη στα 7 ηχεία μεμβράνης τύπου FLAX, τα 4 ανεστραμμένα tweeter αλουμινίου-μαγνησίου και τα 2 subwoofer που εξασφαλίζουν δυναμισμό στην απόδοση του μπάσου. Ο ήχος οδηγείται από 4 μικρούς ενισχυτές FD, που οδηγούν δεκατέσσερα συνολικά κανάλια, με απόδοση1600 watt.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ

/image/75/2/fractal_-_signature_v2.65752.jpg

Το PEUGEOT FRACTAL διαθέτει ηλεκτροκινητήρα με δική του ακουστική ταυτότητα, εντελώς διαφορετικό από οτιδήποτε με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η PEUGEOT συνεργάστηκε με το Βραζιλιάνο ‘sound designer’ Amon Tobin με στόχο να ανταποκριθεί σε αυτή τη συγκεκριμένη πρόκληση. Η ακουστική υπογραφή του PEUGEOT FRACTAL, προσαρμόζεται στους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, όπως πχ. ποδηλάτες ή πεζούς, που προειδοποιούνται για την παρουσία του αυτοκινήτου από διαφορετικούς ήχους ανάλογα με την κατάσταση του αυτοκινήτου : επιτάχυνση, επιβράδυνση και ταχύτητα κίνησης.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί επίσης τα στοιχεία ταυτότητας της PEUGEOT μέσα από μία πρωτότυπη ηχητική σχεδίαση που χαρίζει ‘μιλιά’ σε διάφορες λειτουργίες όπως η μίζα, τα φλας, τα αλαρμ, αλλά και διάφορες λειτουργίες του συστήματος πλοήγησης.