Κορονοϊός (COVID-19) | Ενημέρωση Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

/image/16/0/sr1_header_2.66160.jpg
/image/16/0/sr1_header_2.66160.jpg
SR1
/image/16/7/sr1_designexte1.66167.jpg

Το Peugeot SR1 είναι ένα όχημα με διαχρονικά ιδανικές αναλογίες, που αναβιώνουν τη σπουδαία παράδοση των οχημάτων μεγάλου τουρισμού του παρελθόντος: μεγάλο καπό, έντονα τραβηγμένα φτερά, και πολύ χαμηλό κέντρο βάρους. Συνολικά, το Peugeot SR1 δίνει την εντύπωση ότι έχει σκαλιστεί σε ένα κομμάτι μέταλλο, μονολιθικό, προστατευτικό, σμιλευμένο και ταυτόχρονα δυναμικό. Από κάθε οπτική γωνία, φαίνεται το έντονο παιχνίδισμα των αντιθέσεων: καθαρότητα γραμμών και τεχνολογική υπεροχή, αυθεντικότητα και προχωρημένες καινοτομίες, εκφραστικότητα και σοβαρότητα... κάνουν το αυτοκίνητο απλά… ένα αντικείμενο του πόθου!

HARD TOP

/image/16/8/sr1_hardtop_684_456.66168.jpg

Το hard top αντανακλά την αίσθηση του δυναμισμού, και τη ‘high-tech’ συναρμολόγηση: υιοθετεί την τεχνολογία των προκατασκευασμένων τμημάτων που προέρχεται από τον κόσμο της ιστιοπλοΐας. Δείχνει να αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του αμαξώματος, δημιουργώντας έτσι την ψευδαίσθηση ενός Coupé. Το SR1 όμως, αναδίδει την ίδια αίσθηση δυναμισμού, με ή χωρίς το hard top.

ΣΤΥΛ

Ο σχεδιασμός του αμαξώματος, χαρίζει στο αυτοκίνητο νέα ισορροπία: σμιλευμένο καπό, τονισμένοι ώμοι, και χαρακτηριστική εμφάνιση πίσω μέρους. Από το πλάι, οι σχεδιαστικές γραμμές αποτελούν συνέχεια των παραθύρων και του παρμπρίζ, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο σχήμα και το στυλ του καπό. Η συνολική εικόνα ταιριάζει απόλυτα με κάθε σχεδιαστική λεπτομέρεια: το design των φωτιστικών σωμάτων και οι αεραγωγοί, το σχήμα των πλευρικών καθρεφτών... είναι στοιχεία που δένουν ιδανικά με το “carbon δέρμα” του αμαξώματος. Ταυτόχρονα, ξεχωρίζει και η αισθητική ορισμένων άλλων χαρακτηριστικών ("full LED" λειτουργία εσωτερικού φωτισμού, γραμμή μάσκας), που μοιάζουν να αιωρούνται.

ΣΗΜΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ

Με το SR1 παρουσιάζεται και το νέο σπορ λιοντάρι της Peugeot. Ανασχεδιασμένο, εκλεπτυσμένο και καλλιτεχνικά σμιλευμένο, αντανακλά την συνολική εικόνα του αυτοκινήτου.