Κορονοϊός (COVID-19) | Ενημέρωση Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

/image/08/1/enriched-driving-experience.596081.jpg
/image/08/1/enriched-driving-experience.596081.jpg
ΝΕΟΙ PLUG-IN HYBRID ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ PEUGEOT

Peugeot draws on its technological legacy to offer its customers the same intense, instinctive driving experience regardless of the engine type.

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Οι νέοι PLUG-IN HYBRID κινητήρες της Peugeot προσφέρουν εντελώς ανανεωμένη εμπειρία οδήγησης. Αυτή η εμπειρία προσδίδει καινούργιες συγκινήσεις που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στα νέα προγράμματα οδήγησης.

 Κάθε πρόγραμμα οδήγησης είναι μοναδικό και προσφέρει διαφορετική αίσθηση:

 • Αθόρυβη λειτουργία, με το πρόγραμμα 100% ηλεκτροκίνησης ZERO EMISSIONS
 • Εκπληκτικές επιδόσεις με το πρόγραμμα SPORT που εκμεταλλεύεται όλες τις μορφές παροχής ενέργειας,
 • Ευελιξία, με το πρόγραμμα HYBRID,
 • Βελτιωμένη πρόσφυση με το πρόγραμμα 4WD (Peugeot 3008 SUV HYBRID4)
 • Πρόγραμμα COMFORT, που συνδυάζει τη λειτουργία HYBRID με την άνεση της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης (νέο Peugeot 508 HYBRID)

 Όλα τα παραπάνω προγράμματα προσφέρουν 100% ηλεκτρική οδήγηση, ανάλογα και με το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας.

Παρά το γεγονός ότι οι κινητήρες HYBRID και HYBRID4 είναι τεχνολογικά σύνθετοι, η βάση για την εμπειρία οδήγησης που προσφέρουν είναι μία:  Εργονομία και οδήγηση με το μέγιστο βαθμό ευκολίας χρήσης.

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ PEUGEOT I-COCKPIT®

Το  PEUGEOT i-Cockpit® εξασφαλίζει καθημερινή ευκολία και προσφέρει μοναδικές εμπειρίες. Τόσο η οθόνη αφής, όσο και οι ψηφιακές οθόνες έχουν φτιαχτεί ώστε να συμπληρώνουν ιδανικά την οδηγική εμπειρία που απορρέει από τους κινητήρες PLUG-IN HYBRID της Peugeot.

Ψηφιακός 3D πίνακας οργάνων

Το ειδικό για υβριδικά μοντέλα PEUGEOT i-Cockpit® εμφανίζει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες οδήγησης ακριβώς στο οπτικό πεδίο της περιφερειακής όρασης του οδηγού (πρόγραμμα οδήγησης, μετρητής κατανάλωσης ενέργειας, υπολειπόμενη ηλεκτρική αυτονομία κλπ.), με δυνατότητα πλήρους εξατομίκευσης.

 Ένα όργανο ισχύος βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του ψηφιακού πίνακα οργάνων στη θέση του κλασικού στροφόμετρου. Χωρίζεται σε τρείς ευανάγνωστες περιοχές:

 • Περιοχή ECO που εμφανίζεται ο τρόπος οδήγησης με προτεραιότητα στην εξοικονόμηση ενεργείας,
 • Περιοχή POWER που αντιστοιχεί σε ένα πιο δυναμικό στυλ οδήγησης για περισσότερο δυναμικές επιδόσεις,
 • Περιοχή CHARGE που εμφανίζει τον τρόπο και τις φάσεις φόρτισης της μπαταρίας, κυρίως  κατά τη φάση εκφόρτισης.

Σε κάθε πλευρά του πίνακα οργάνων υπάρχει ένα όργανο: ένα για την ποσότητα του ρεζερβουάρ, και ένα για την ισχύ της μπαταρίας. Στο κάτω μέρος κάθε οργάνου απεικονίζεται η αυτονομία σε χιλιόμετρα.

Το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης, εμφανίζεται μόνιμα στο κάτω μέρος του πίνακα οργάνων, ώστε να μπορεί ο οδηγός να προσαρμόσει το στυλ οδήγησης ή να επιλέξει, εάν αυτό είναι απαραίτητο, το πρόγραμμα που του ταιριάζει καλύτερα. Τόσο εύκολα και χωρίς κανένα δισταγμό!

Όταν το αυτοκίνητο φορτίζει, στο ταμπλό εμφανίζονται τα διαθέσιμα χιλιόμετρα που έχουν ανακτηθεί , το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας (σε ποσοστό), η ταχύτητα φόρτισης της μπαταρίας, και ο υπολειπόμενος χρόνος μέχρι την πλήρη φόρτισή της  (σε ώρες ή/και λεπτά).

/image/07/8/peugeot-508phev-1809pb-305.596078.jpg

Η οθόνη αφής περιλαμβάνει επίσης και ένα ειδικό μενού Υβριδικής λειτουργίας. Στα πλήκτρα αεροπορικού τύπου έχει προστεθεί ένα ακόμα, που παρέχει άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες όπως:

 • Την οθόνη ενεργειακής ροής που απεικονίζεται η λειτουργική κατάσταση του υβριδικού συστήματος κίνησης
 • Την οθόνη με τα στατιστικά δεδομένα της κατανάλωσης, που διαχωρίζει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από την κατανάλωση καυσίμου.
 • Την οθόνη της πλοήγησης, εμπλουτισμένη με ειδικές πληροφορίες:
 • Σταθμούς φόρτισης που είναι καταχωρημένοι στα POI (σημεία ενδιαφέροντος) αλλά και σταθμούς ανεφοδιασμού καυσίμων
 • Την αυτονομία με το πρόγραμμα της 100% ηλεκτροκίνησης
 • Τη συνολική αυτονομία συνδυαστικής κίνησης (ηλεκτροκίνησης + οδήγησης με το θερμικό κινητήρα)

Και τέλος, η οθόνη ελέγχου θερμοκρασίας που εμφανίζει τη λειτουργία προγραμματισμού της θερμοκρασίας της καμπίνας (θέρμανση ή ψύξη) ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία.

Συνδεσιμότητα My Peugeot

Για μέγιστη ευελιξία, έχει αναβαθμιστεί και το περιεχόμενο της εφαρμογής MyPeugeot του κινητού. Σας δίνεται πλέον η δυνατότητα ενεργοποίησης της διαδικασίας φόρτισης, να ελέγξετε την κατάσταση της μπαταρίας, να ενεργοποιήσετε τη διαμόρφωση της εσωτερικής θερμοκρασίας ή να συμβουλευθείτε τα δεδομένα της κατανάλωσης ενεργείας, από οπουδήποτε και οποτεδήποτε, μέσω του κινητού σας.